Staňte se našimi fanoušky na:

Srnčí plátek na divoko s plněnou hruškou

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Srnčí kýtu odblaníme a nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme mletým pepřem.Cibuli a celer oloupeme, nastrouháme a zpěníme na másle s rozškvařenou slaninou.Do tohoto základu vložíme plátky masa, osmahneme je po obou stranách, posypeme směsí koření, osolíme a pod poklicí dusíme asi 10 minut.Pak maso podlijeme vínem a dusíme doměkka.Vyjmeme je, udržujeme v teple, šťávu odpaříme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou studené vody.Uvedeme ji do varu, za stálého míchání vaříme 10 minut. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, ale dál již nevaříme. Mezitím očistíme karotky a povaříme asi 8 minut v malém množství vody s cukrem, aby získaly sklovitou glazuru.Půlené hrušky prohřejeme v bílém víně.Maso upravíme na talíře s listy salátu, půlkou hrušky plněnou brusinkami, karotkami a polijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a noky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!