Staňte se našimi fanoušky na:

Toskánské fazole se steakem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Fazole dáme do hrnce s půl litrem vody, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme asi 20 minut.
  2. Mezitím rajčata nařízneme do kříže, krátce je ponoříme do vroucí vody a prudce zchladíme studenou vodou. Rajčata oloupeme, rozpůlíme a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky.
  3. Cibuli oloupeme a nasekáme na hodně drobné kostičky. Bazalku propláchneme, osušíme nebo oklepeme dosucha, lístky otrháme od stonků. Fazole necháme okapat na sítku.
  4. Na pánvi pak ohřejeme čtyři lžíce oleje a podusíme na něm cibuli. Přidáme rajčata a dusíme je tak dlouho, až se kostičky skoro rozpustí. Přidáme další čtyři lžíce oleje, fazole a bazalku. Směs osolíme a opepříme. Za stálého míchání vše ohříváme ještě další 2 - 3 minuty.
  5. Na další velké pánvi ohřejeme máslo. Steaky v něm opékáme za obracení asi šest minut. Pak je osolíme, opepříme, vyndáme z pánve a necháme ještě asi 3 minuty odpočinout. Hotové fazole s masem naservírujeme na talíře.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!