Staňte se našimi fanoušky na:

Zapečené jehněčí s lilkem

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

K uvařeným, oloupaným bramborám přidáme mléko, máslo a vyšleháme je na hustší kaši. Lilky podélně nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Cibuli a česnek pokrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme maso a opečeme. Dochutíme solí, skořicí, oreganem a pepřem. Přidáme drcená rajčata a chvíli podusíme. Lilky opláchneme, osušíme a obalíme v mouce a osmažíme v rozpáleném oleji. Do vymazané zapékací misky rozložíme plátky lilků, po obvodu misky dáme bramborovou kaši a do středu připravenou masovou směs, poklademe rozpůlená rajčátka a zapečeme na 200°C dozlatova. Strouhaný sýr není bezpodmínečně nutný, ale můžeme jím posypat hotové jídlo nebo ho můžeme přidat na masovou směs před zapečením.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!