Staňte se našimi fanoušky na:

Zelenina na grilu

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PESTRÉ ŠPÍZY 1 cuketa 200g, 450g barevných paprik, 200g lilku, 1 velká cibule, 1-2 stroužky česneku, 1 snítku rozmarýnu, 2-3 stonky čerstvého tymiánu, 6 lžic olivového oleje, sůl, pepř Lilek rozkrojíme a na chvíli odložíme, aby "pustil vodu" - tu pak osušíme a půlky lilku nakrájíme na menší kousky. Cuketu nakrájíme na silnější řezy, papriky bez semeníku nakrájíme na kousky a cibuli na kolečka. Zeleninu střídavě napichujeme na kovové jehly. Česnek prolisujeme, lístky rozmarýnu a tymiánu nasekáme - pak promícháme s olejem a směsí přelijeme zeleninu. Asi 20 minut necháme rozležet, pak špízy vyndáme, necháme mírně okapat, osolíme a opepříme a za občasného obracení grilujeme cca 10 minut. ŠPÍZY S RAJČATY 600g mletého hovězího a vepřového masa, 1 cibule, lžíce koření do mletých mas, špetka mletého chilli, lžička nasekané bazalky a tymiánu, 100g malých čerstvých žampionů, 100g cherry rajčátek, 1 mrkev, lžička sezamu, 1 salát lollo biono, lžíce másla, lžička soli Maso dáme do mísy a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, koření do mletého, nasekanou bazalku a tymián, chilli a podle chuti osolíme - důkladně prohněteme. Z masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky (prům. asi 3 cm). Kuličky napichujeme na špejle střídavě s plátky mrkve, rajčátky a žampiony. Špízy potřeme olejem a zabalíme do alobalu, grilujeme asi 20 minut a balíčky průběžně otáčíme grilovacími kleštěmi. Sezamová semínka osmahneme na másle a hotové špízy posypeme. Jako příloha se hodí chléb nebo opečené brambory. PAPRIKY S DIPEM 200g salátové okurky, svazek hladké petrželky, 2 stroužky česneku, 300g jogurtu, sůl, bílý pepř, 1 malý lilek, 1 chilli paprička, 3 lžíce olivového oleje, 250ml zeleninového vývaru z kostky, 250g kuskusu, svazeček máty, 30g másla, 2 zelené a 2 červené papriky, 60g strouhaného parmazánu Okurku nakrájíme na kostičky, petrželku nasekáme, česnek prolisujeme. Do jogurtu vmícháme petrželku, okurku a 1/2 česneku, osolíme, opepříme a dip dáme do chladu. Lilek nakrájíme na kostičky, chilli papričku nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a lilek opečeme. Přidáme papričku i zbytek česneku a orestujeme. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Stáhneme z plotýnky, vmícháme kuskus a necháme ho nabobtnat. Mátu nakrájíme na proužky, s máslem přidáme do kuskusu, osolíme a opepříme. Papriky rozpůlíme a potřeme 2 lžícemi oleje. Kuskus rozdělíme do paprikových mističek, posypeme parmazánem a na grilu 8-10 minut opékáme k hotovým přidáme dip.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

najkuchtickalenka |22. dubna 2016
ukladam do oblubenych :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!