Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškový koláč provoněný vanilkou

Autor receptu: megan (12 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto si rozválíme a poklademe na dno koláčové formy. Vidličkou uděláme v těstě dírky, aby mohlo vypouštět páru. Mléko, část smetany, cukr a vanilku uvedeme do varu a zahustíme zálivkou z mouky, žloutků a zbytku smetany. Krátce provaříme a za stálého míchání vytvoříme hustou kaši. Na dno koláče klademe kaši pak vrstvu hrušek a pak posypeme mandlemi. Dáme asi na 35 minut do trouby na 200 stupňů.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!