Staňte se našimi fanoušky na:

Hraběnčin koláč s meruňkami

Autor receptu: cukrářka1 (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Prosátou mouku smícháme na vále s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny a přimícháme do mouky na vále, zpracujeme ve vláčné těsto. Odebereme z něho 1/3 a dáme na 20 minut do mrazáku. Zbytek těsta vyválíme na plát a vložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto poklademe kousky meruněk. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a rozetřeme jej na meruňky. Navrch nastrouháme vychlazené těsto z mrazáku a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Vychladlý koláč ozdobíme čokoládovou polevou a nakrájíme na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hanik29|27. dubna 2014
dělám, ale pouze s jablky, zkusím merunky - vypadá to dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!