Staňte se našimi fanoušky na:

Hradecký punčový dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

KORPUS: 8 vajec, 100ml oleje, 320g cukru krupice, 340g hladké mouky, 3 lžíce kakaa, 200g jahodové marmelády CUKERNÝ ROZTOK: 150g cukru krupice, 3 lžičky rumové esence, 3 lžičky punčové esence, 1 lžička vanilkové esence, 1/2 lžičky kyseliny citronové DOKONČENÍ: 200g marcipánu, 100ml šlehačky, 50g mandlových lupínků, jahodová poleva Dortové formy vymažeme a vysypeme. Vejce s cukrem vyšleháme, vmícháme mouku a olej,do poloviny těsta přidáme kakao. Světlé a tmavé těsto pečeme zvlášť při 180° asi 25 minut. Cukr svaříme se 300ml vody a ochutíme přísadami, necháme vychladnout. Světlý korpus navlhčíme cukerným roztokem, tmavý v polovině prokrojíme. Spodní díl potřeme marmeládou a položíme na něj světlý korpus. Ten potřeme marmeládou a přiklopíme tmavým dílem. Dort necháme den v chladu odležet. Povrch dortu potřeme marmeládou a potáhneme marcipánem. Ozdobíme šlehačkou, mandlovými lupínky a polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
klara4 |13. února 2013
úžasné Odpovědět
pavlinf |4. února 2013
nádhera Odpovědět
ohen |3. února 2013
nádherné Odpovědět
Iness |3. února 2013
Krása, jako vždy Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!