Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečná šťáva naší babi

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Předkrájená jablka dáme do kastrolu, zalijeme vodou a rozdusíme je, potom je rozmixujeme a ještě je protlačíme cedníkem. Mezitím rozpustíme ve 4 dl horké vody cukr a kyselinu, přidáme k jablečné šťávě, promícháme a naplníme do sklenic (stačí na 3 litrové sklenice), zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut na 85°C. Šťáva je hustší a ředíme ji vychlazenou sodovkou nebo minerálkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!