Staňte se našimi fanoušky na:

Jablkový páj

Autor receptu: Morgaina (34 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z másla, mouky a soli uděláme drobenku, do které dáme vodu. Vše zpracujeme v těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout. Jablka očistíme a nastrouháme. Spolu s cukrem (dáme podle chuti jablek) a 1 vanilkovým cukrem, jablka dusíme. Přidáme špetku skořice, špetku zázvoru a trochu rozinek. Do toho vmícháme 1/2 balíčku vanilkového pudinku a necháme přejít varem. Těsto dáme na plech (naválíme, namačkáme). Je jako linecké. Na těsto dáme udušená jablka a zprudka upečeme. Jablkový páj po upečení už jen rozkrájíme na řezy a podáváme - k čaji i kávě. Teplý i studený.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ka002 |26. května 2013
povedený, recept ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!