Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová mramorová pěna

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jahody očistíme od stopek, omyjeme a necháme okapat. Odebereme 200 g a rozmixujeme je. Zbytek odložíme stranou na ozdobu. K bílku přidáme špetku soli a ušleháme jej do tuha. Potom přidáme med a opět šleháme. Za stálého šlehání přidáme žloutek. Při práci nepospícháme, čím déle budeme hmotu zpracovávat, tím bude pevnější a dezert chutnější. Připravíme si podlouhlou dortovou formu a vyložíme ji alobalem. Okraje necháme přesahovat. Ušleháme smetanu a lehce ji vmícháme do vaječné pěny. Stranou odložíme 1/3 jahodového pyré a zbytek přidáme k pěně. Promícháme pouze minimálně, aby mohlo vyniknout efektní mramorování. Směs nalijeme do formy a rozetřeme. Přehneme okraje alobalu a uložíme do chladničky alespoň na 3 hodiny ztuhnout. Dostatečně prochladlou a zhoustlou pěnu vyklopíme z formy, odstraníme fólii. Porce přelijeme jahodovým pyré, ozdobíme celým ovocem a lístky meduňky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
jana.h |12. března 2013
ta je dobrá Odpovědět
Rentiér1946 |10. března 2013
Přidané foto není moje. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!