Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový koláč (tarte aux fraises)

Autor receptu: pajunc (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vejce řádně ušleháme s cukrem, šleháme nejméně 15 minut. Do směsi přidáme mleté mandle, mouku a pomalu přiléváme smetanu. Pečlivě zamícháme.
  2. Část jahod vyskládáme na dno formy a přelijeme těstem. Zbytek ovoce poklademe na povrch a dáme péct do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme cca 20 minut, upečený koláč pocukrujeme a podáváme teplý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pajunc |24. dubna 2015
Určitě vyzkoušejte, koláč je opravdu vláčný a chuťově velice dobrý :-) Odpovědět
Alpenrose |22. července 2014
***** Odpovědět
kulajda |25. listopadu 2013
ráda ochutnám Odpovědět
M* |11. řijna 2013
hezké Odpovědět
PetulkaH |21. června 2013
uloženo,a může se péct Odpovědět
Lenny |21. června 2013
zaujalo mě to,vyzkouším Odpovědět
slava |12. června 2013
1*** Odpovědět
macik |9. června 2013
zkusim Odpovědět
dagmar.vrbicka |7. června 2013
dobrotka Odpovědět
eviti |3. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!