Staňte se našimi fanoušky na:

Jelení kýta naložená na víně

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Odblaněnou kýtu naklepeme, protáhneme slaninou, zalijeme vínem a necháme na chladném místě 4 dny uležet. Každý den ji obracíme. Osolenou kýtu vložíme na pekáč, polovinu roztoku v němž byla kýta naložena, nalijeme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, citron, několik zrnek pepře, hřebíček a pečeme. Při pečení poléváme máslem. Pečeme asi 3 hodiny, na závěr přidáme nastrouhanou chlebovou kůrku a zalijeme kysanou smetanou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

betka |13. ledna 2013
dorotka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!