Staňte se našimi fanoušky na:

Opilé ovoce

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Broskve v brandy: 1 kg vyzrálých broskví, 400g pískového cukru, nejméně 3dcl brandy Broskve omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, pecku vyjmeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Promícháme s cukrem a naplníme do skleniček. Vše zalijeme brandy tak, aby byly broskve potopené a dobře uzavřeme. Druhý den skleničky obrátíme dnem vzhůru, aby se cukr rozpustil. Uchováváme v chladnu a temnu. Višně v rumu: Na 1 sklenici višní - 2 lžíce cukru, rum Višně přebereme, opereme, necháme okapat, stopky otrháme a narovnáme do sklenic. Vrstvy prosypeme troškou cukru a vše zalijeme rumem tak, aby višně byly ponořené. Sklenice uzavřeme víčky a uložíme do chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!