Staňte se našimi fanoušky na:

Lasagne s rajčatovou omáčkou a špenátem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Spaříme rajčata, která potom oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na osoleném olivovém oleji dozlatova. Přidáme rajčata a chvíli restujeme. Poté ochutíme bazalkou, majoránkou, prolisovaným česnekem a podlijeme trochou vody. Po 5 minutách dušení vezmem tyčový mixér a nahrubo rozmixujeme. Poté do směsi přidáme nahrubo nastrouhané uzené tofu. Na osoleném olivovém oleji osmahneme dozlatova cibulku. Přidáme omytý špenát, podlijeme 2 dl vody a dusíme 10 minut pod pokličkou. Poté přidáme sůl, sójovou smetanu a prolisovaný česnek a ještě 5 minut restujeme. Na plech vymazaný olivovým olejem poklademe vrstvu lasagní. Připravíme si rajčatovou omáčku, kterou první vrstvu zalijeme (s omáčkou nešetříme, protože právě v ní se budou lasagne vařit). Přidáme špenát a na něj poskládáme opět lasagne. Poslední vrstvu zakončíme lasagnemi. Nachystáme si sójovou smetanu, do které nahrubo nastrouháme uzené tofu. Tuto směs pak nalijeme na poslední patro lasagní. Pečeme 30 - 40 minut na 180 - 200°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dessyna |14. srpna 2014
1* ale to foto Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!