Staňte se našimi fanoušky na:

Letní ovocné dobroty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

BOWLE po 250g malin a borůvek, 125g rybízu, po 1ks meloun galia a cantaloup, 1 l zázvorové limonády, svazeček máty nebo meduňky, 2 lahve (po 0,7 l) suchého sektu Melouny rozpůlíme, zbavíme peciček a z dužiny vykrojíme malé kuličky. Všechno (očištěné a otrhané) ovoce dáme do velké skleněné nádoby (obsah 3 l) a zalijeme 1/2 l zázvorové limonády, přidáme několik snítek máty a dáme na 30 minut do chladničky. Snítky bylinek vyndáme z bowle a krátce před podáváním ji dolijeme vychlazeným sektem. Nakonec můžeme ozdobit lístečky máty. DORT Z PODMÁSLÍ 125g másla, 150g vaflí nebo oplatek, 8 plátků bílé želatiny, po 125g malin, borůvek a rybízu, 500ml podmáslí, 80g cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 400 ml smetany na šlehání Máslo rozpustíme a necháme zchladnout, několik vaflí si dáme stranouna ozdobu. Zbytek dáme do mikrotenového sáčku (uzavřeme ho) a válečkem rozdrtíme. Drobečky smícháme s máslem, dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a směs na něj přitlačíme - na hodinu dáme do chladničky. Želatinu namočíme do vody, podmáslí rozkvedláme s cukrem a 1 vanilkovým cukrem. Želatinu vymačkáme a rozpustíme, smícháme ji s podmáslím, dáme do chladničky. Když krém začne houstnout, vyndáme ho. Ušleháme 250ml smetany, část ovoce si necháme na ozdobu, zbytek se šlehačkou vmícháme do želatinového krému. Potřeme korpus a na 2 hodiny dáme do chladničky. Ušleháme zbytek smetany s vanilkovým cukrem, dort ozdobíme šlehačkou a vaflemi. VAFLE S KOMPOTEM 1/2kg třešní, lžíce maizeny, 300ml třešňové šťávy, 1/2 lžičky skořice, 1 lžíce + 100g cukru, 125g másla, sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 1/4kg hl. mouky, 1/2 prášku do pečiva, 175ml mléka, olej do vaflovače, vanilková zmrzlina, meduňka na ozdobu Třešně vypeckujeme, maizenu smícháme s 2 lžícemi třešňové šťávy, zbylou šťávu svaříme se skořicí a 1 lžící cukru. Přidáme třešně a asi 5 minut při mírné teplotě povaříme. Vmícháme maizenu a znovu krátce povaříme, kompot necháme vychladnout. Máslo utřeme se 100g cukru a vanilkovým cukrem dohladka, pak vmícháme vejce. Mouku s práškem přidáváme střídavě s mlékem do vaječného krému. Vaflovač rozehřejeme a potřeme olejem. Z těsta postupně upečeme 8 vaflí, podáváme s kompotem, vanilkovou zmrzlinou a nakonec ozdobíme meduňkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Tereza Suchánková|12. května 2016
něco z toho zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!