Staňte se našimi fanoušky na:

Angreštový dort se sněhovou čepicí

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Korpus: 100g másla, 100g krupicového cukru, 3 žloutky, asi 6 lžic mléka, 150g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, máslo a hrubá mouka na formu, moučkový cukr na posypání Bezé: 2 bílky, špetka soli, 150g moučkového cukru Náplň: 250ml jablečného džusu, 1 sáček vanilkového pudinku, 50g krupicového cukru, 400g angreštu, 400ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky Máslo vyšleháme s cukrem do husté pěny. Po jednom zapracujeme do pěny žloutky. Pak přidáme mléko a mouku prosátou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do pečlivě vymazané a vysypané dortové formy (průměr 26 cm). V troubě předehřáté na 180°C ho pečeme asi 20 minut. Z bílků a soli připravíme pevný sníh. Zašleháme do něj cukr a pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou ho nastříkáme na předpečené těsto. Korpus dopékáme 10 - 12 minut. Necháme ho vychladnout. Pudinkový prášek důkladně rozmícháme v trošce džusu. Zbylý džus osladíme a přivedem k varu. přibližně 5 minut v něm necháme povřit angrešt. Přilijeme pudinkovou zálivku a vaříme do zhousnutí. Korpus vodorovně prokrojíme. Spodní díl vrátíme do čisté formy a potřeme agreštovou náplní. V chladu necháme ztuhnout. Pak navrch naneseme šlehačku připravenou ze smetany, vanilkového cukru a ztužovače a přitiskneme horní díl korpusu. Před servírováním dort pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!