Staňte se našimi fanoušky na:

Ovocný koláč s vinným krémem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, mandlí, vejce, soli, cukru a rozdrobeného másla vypracujeme těsto a dáme na 30 minut do chladničky. Pak ho vyválíme a dáme do vymazané a vysypané dortové formy (26cm). Zakryjeme pečícím papírem a vysypeme luštěninami, pečeme 30 minut na 190°C (horkovzduch 170°C). Vyndáme, odstraníme luštěniny i papír a korpus necháme vychladnout, pak potřeme zavařeninou. Z citronu okrájíme kůru a nařežeme ji na nudličky, šťávu vymačkáme. Maizenu rozmícháme s 2 lžícemi vody a žloutky. Svaříme víno s cukrem, citronovou šťávou a kůrou, vmícháme maizenu a povaříme. Želatinu namočíme a vymačkáme, přidáme do horkého vinného krému a mícháme do vychladnutí, jak začne želírovat, vmícháme šlehačku. Pak krémem potřeme koláčový korpus a rozložíme nadrobno nakrájené ovoce. Čirou želatinu připravíme podle návodu a ovoce přelijeme. Můžeme dozdobit pistáciemi a pocukrovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!