Staňte se našimi fanoušky na:

Slané moučníky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ZELENINOVÝ KOLÁČ 1/4kg hl. mouky, 125g změklého másla, 6 vajec, sůl, 3/4kg barevných paprik, 1/4 kg cukety, 100g pórku, 2 lžíce oleje, černý mletý pepř, snítka rozmarýnu, po 3 snítkách tymiánu a oregana, 2 snítky bazalky, 250g kysané smetany, mouku na vál, tuk do formy, voda Z mouky, másla, 1 vejce, soli a lžíce studené vody uhněteme těsto a dáme ho na 1/2 hodiny do chladu. Nakrájíme papriku, cuketu a pórek, na oleji nejdřív opékáme asi 5 minut papriku, pak přidáme cuketu a pórek a ještě 3 minuty podusíme. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Bylinky nasekáme a polovinu vmícháme do zeleniny. Zbylé rozkvedláme s kysanou smetanou a 5 vejci, osolíme a opepříme. Z těsta vyválíme na pomoučeném válu kruh (prům. asi 32 cm) a dáme ho do vymazané formy, těsto několikrát propíchneme. Rozložíme zeleninu a zalijeme smetanou. Pečeme asi 45 minut na 200°C. PIKANTNÍ MUFINY (12 kousků) 50g sušených rajčat, 50g suchého salámu vcelku, 60g pórku, 125g kuliček mozzarelly, po svazečku bazalky a oregana, 350g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1/4 l mléka, 6 lžic olivového oleje, lžička soli, lžička cukru, strouhaná kůra z 1/2 citronu, 30g strouhaného parmazánu, 6 malých kuliček mozzarelly, 6 plátků uherského salámu, 6 cherry rajčat, tuk a strouhanka do formy Nakrájíme na malé kousky rajčata, suchý salám, mozzarellu a pórek, bylinky nasekáme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce, mléko, olej, sůl, cukr a citronovou kůru. Zaděláme těsto a vmícháme do něj bylinky, rajčata, pórek, mozzarellu a salám. Těsto rozdělíme do vymazané a vysypané mufinové formy, pečeme asi 30 minut - po 20 minutách posypeme parmazánem. Na 6 párátek navlékneme kuličku mozzarelly a plátek salámu, na zbylá napíchneme cherry rajčátko. Mufiny dáme do dvojitých košíčků a ozdobíme párátky a bazalkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

najkuchtickalenka |21. dubna 2016
ukladam do oblubenych :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!