Staňte se našimi fanoušky na:

Piškot s ananasovým želé moji maminky

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve z pěti bílků vyšleháme pevný sníh. Pak vyšleháme pět žloutků s 250 g cukru, přidáme postupně všechny ingredience ( 0,5 hrnečku oleje, 1 hrneček vlažné vody - nelijte ho tam celý spíš část a pak dolijte dle hustoty těsta, 350 g prosáté polohrubé mouky s práškem do pečiva) a nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný, nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme cca na 180 °C do zlatova (vyzkoušíme špejlí). Korpus necháme vychladnout a pak na něj vyrovnáme plechovku ananasu. Na želé si odměříme 400 ml šťávy z ananasu. Trochu šťávy si ulejeme do hrnečku a zbytek nalijeme do rendlíku a zahřejeme ji. Do hrníčku si ke šťávě nasypeme pudinkový prášek a 2 polévkové lžíce krupicového cukru a pořádně rozkverláme. Pudinkovou šťávu nalijeme do teplé šťávy v rendlíku a uvaříme jako klasický pudink. Hotové želé nalijeme na korpus pokladený ovocem a necháme ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |27. února 2016
Děkuji :-) Odpovědět
lucík02 |25. února 2016
Vypadá nádherně :) Odpovědět
SimoneckaC |14. března 2015
Děkuji :-) Odpovědět
Annett |25. řijna 2014
vyzkouším 1++ Odpovědět
SimoneckaC |25. řijna 2014
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |20. září 2014
Děkuji Všem za hodnocení :-) Odpovědět
Michele |11. ledna 2014
vypadá dobře, uloženo Odpovědět
Georgina |3. prosince 2013
děláme podobné Odpovědět
pinkchihuahua|14. března 2015
1+++ Odpovědět
Nicky|10. prosince 2013
mňamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!