Staňte se našimi fanoušky na:

Mandlové pečivo z křehkého těsta

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mandle nasucho opražit, vyndat a nechat vychladnout. Máslo s 200g moučkového cukru ušlehat do pěny, přidat vejce, mouku, metaxu (brandy) hřebíček a mandle, všechno zpracovat na hladé těsto. Uplácat bochánek, zabalit do fólie a na cca 30 minut dát do chladničky. Potom z těsta tvarovat rohlíčky, placičky nebo jiné tvary, dát na plech vyložený pečícím papírem a péct asi 15 minut. Ještě teplé kousky pečiva potřít růžovou vodou a silně poprášit moučkovým cukrem. Poznámka: Rose Water - Pravá indická růžová voda; 190 ml za cca 50,- Kč Sladký odkaz ze staré Persie - unikátní dochucovadlo získané destilací okvětních plátků růží. Růžová voda se nejčastěji používá k přípravě dezertů a nápojů.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!