Staňte se našimi fanoušky na:

Marcipánové pečivo - původní recept kolem r. 1880

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V jedné misce vše promícháme v pevné těsto. Hvězdičkovitou trubičkou na pergamen vystříkáme různé tvary, sloupnutými mandlemi ozdobíme a necháme 2 hodiny sušiti. Pak vložíme do středně horké trouby, ožehneme (až povrch dostane zlatožlutou barvu), pak vyndáme a ještě horké pomažeme cukrovým sirupem. Takto upravené necháme půldruhé hodiny vychladnouti, sundáme s pergamenu a urovnáme na misku. Nechce-li se nám pergamen lehce odděliti, trochu jej navlhčíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |31. ledna 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!