Staňte se našimi fanoušky na:

Melounový cheesecake

Autor receptu: Esmé (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Nejprve si připravíme klasický základ na cheesecake. Sušenky rozdrtíme, nejlépe v robotu, aby vznikla opravdu jemná moučka. Zapracujeme s máslem a hmotu namačkáme do dortové formy, uděláme mírně vyvýšené stěny. Dáme chladit do lednice Vydlabeme cca 1/4 červeného melounu. Dužinu rozmixujeme a dáme do kastrolu. S trochou cukru a balením želatiny povaříme na mírném ohni pár minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Vymícháme mascarpone s jogurtem, přidáme zchladlou melounovou směs a dle návodu připravíme želatinový ztužovač, do kterého celou směs důkladně vmícháme. Ihned nalijeme na korpus a dáme cca na 2 hodiny do lednice, aby nám dortík hezky ztuhl. Čím déle ho necháme v lednici, tím bude dortík lepší. Můžeme podávat ozdobený vykrájeným čerstvým melounem. Tento cheesecake je opravu osvěžující a lehký.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mona22 |28. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Aidel |9. června 2013
úžasný :-) Odpovědět
pajunc |6. června 2013
vypadá skvěle, ukládám :-) Odpovědět
olma |4. června 2013
Zkusím :) Odpovědět
macik |4. června 2013
skusim Odpovědět
maruskaji |3. června 2013
uloženo Odpovědět
zdenka.r |3. června 2013
ukládám Odpovědět
Gogosek |3. června 2013
melou v cheesecaku? to musím zkusit Odpovědět
michelle4|3. června 2013
zajímavé Odpovědět
jebik|2. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!