Staňte se našimi fanoušky na:

Mleté bifteky na houbách

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, necháme prosáknout a rozmělníme. Přidáme mleté maso, bílek, drobně nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek, strouhanku, pepř, sůl a promícháme. Ze směsi uděláme 4 bifteky a potřeme je olejem. Na másle nebo na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme houby nakrájené na plátky, osmahneme je, zaprášíme moukou, opět osmahneme, zalijeme několika lžícemi vody, přidáme bujonovou kostku, rozmícháme, osolíme, opepříme a podusíme. Bifteky vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 3 minuty, pak je obrátíme a grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu pečeme bifteky při vysokém záhřevu 2 1/2 minuty. Na talířích je obložíme houbovou směsí a podáváme s rýží promíchanou s hráškem nebo jinou drobně nakrájenou zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!