Staňte se našimi fanoušky na:

Musaka z lilků

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lilky očistíme, podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme v horké vodě na chvíli vypotit, aby se zbavily hořkosti. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli, rajčata spaříme, oloupeme a rovněž nakrájíme. Na omastku zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme důkladně ze všech stran, přidáme pokrájená rajčata a chvíli podusíme. Poté necháme vychladnout. Vypocené lilky vymačkáme a opláchneme ve studené vodě, pak každý plátek obalíme v mouce a v rozšlehaných vejcích a osmažíme na omastku. Vychladlé maso osolíme a opepříme dle chuti, přidáme nasekanou petrželku a promícháme. Do vymazané zapékací mísy skládáme střídavě řadu osmažených plátků lilků a vrstvu masa. Začínáme i končíme lilky. Zbylá vejce rozmícháme s mlékem a musaku zalijeme. Pečeme při 200˚C asi 20 minut. Podáváme s kysanou smetanou a salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

magic11|11. července 2013
lilek opeču nasucho na pánvi neobalený, jinak je to zbytečněmastné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!