Staňte se našimi fanoušky na:

nejlepší hruškové frgály

Autor receptu: EvaV (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravíme kvásek a smícháme ho s ostatními ingrediencemi na těsto. Těsto propracujeme do hladka (ideální v pekárně) a necháme vykynout. Během kynutí je minimálně jej ještě jednou promísíme a necháme znovu vykynout. Mezitím si připravíme plechy , na které dáme pečící papír. Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky (cca 220 g), které přendáme na plech a rozválíme malým jednoručním válečkem (rozťapkáme) od středu až po kraje plechu natenko. Necháme znovu krátce nakynout. Kraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a na těsto rozetřeme nádivku (necháme asi 1/2 cm okraje). Nakonec posypeme hodně posýpkou a dáme opět trochu kynout. Troubu rozehřejeme na 200-250 °C a jednotlivé plechy s frgálama pečeme , až jsou okraje zlaté (netrvá to dlouho, těsto je tenké). Po vytažení z trouby ještě potřeme lehce okraje máslem. Po vychladnutí (nejlépe až večer) zalijeme koláče rozpuštěným máslem, ve kterém je rum a přidat trochu tresti a trochu vanilkového cukru (není nutné). Hrušková nádivka: sušené hrušky namočíme, povaříme se skořicí a mletým badyánem a nakonec jemně pomeleme (já používám ruční ponorný michér). Pokud se mi zdají hrušky příliš řídké, přidám vanilkový pudinkový prášek. Pokud máte pouze čerstvé hrušky, udělejte si z nich povidla takto: hrušky odjadřincovat, neloupat, povařit do měkka. Pak hrušky scedit, rozmixovat a předat na pekáč do trouby (cca 150 °C) vařit se skořicí a mletým badyánem 3-4 hodiny. JÁ DĚLÁM ROZHODNĚ Z POLOVIČNÍ DÁVKY (4 KS ).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!