Staňte se našimi fanoušky na:

Šmoulové

Autor receptu: skevik (12 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Postup na těsto: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté zašleháme olej, horkou vodu a na konec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který postupně přimícháme k těstu. (Na kakaový korpus přidáme k těstu kakao.) Na tento dort budeme potřebovat 3 těsta. Vezmeme si dortovou formu ve tvaru čtverce, do níž nalijeme těsto. Na spodní část dortu budeme potřebovat dvě těsta - dva korpusy. Každý korpus pečeme v předehřáté troubě na 150 ˚C cca 3/4 hodiny. Ze třetího těsta si upečeme v menší kulaté formě domeček a střechu, kterou si upečeme v plechové misce. Krém: Šťávu z jahod scedíme a dolijeme do půllitru vodou. Přidáme 2 pudinky a uvaříme. Máslo s cukrem vymícháme do pěny, přidáme vychladlý pudink a přišleháme zbylé jahody. V krému mohou zůstat kousky jahod. Postup na dort: Nejprve si vezmeme jeden korpus, který pokapeme rumem, pomažeme marmeládou a krémem. Na takto připravený korpus položíme další korpus, který pomažeme stejným způsobem. Takto připravenou část dortu dáme cca na 2 hodiny vychladit do lednice. Postup na domeček: Na domeček jsme si upekli v kulaté formě korpus, který prořízneme, pokapeme rumem a pomažeme marmeládou a krémem. Je to stejný způsob jako u spodní části dortu. Připravený domeček a středu dáme vychladit cca na 2 hodiny do lednice. !!!! Je lepší, když dáme vychladit domeček a střechu zvlášť. !!! Mezitím, co se nám dort chladí si připravíme marcipán. Budeme potřeboval marcipán zelené barvy, který si rozválíme a následně jím potáhneme spodní dort. Stejným způsobem potáhneme i domeček a střechu. Poté vyválíme kousek hnědého marcipánu, ze kterého uděláme cestičku. Zbývá nám už jen posadit na dort postavičky a dodělat travičku s kytičkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!