Staňte se našimi fanoušky na:

Salát Caesar 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdřív si předehřejte troubu na 160°C, plech vyložte pečicím papírem a na něj položte plátky slaniny a každý potřete javorovým sirupem. Pečte je čtvrt hodiny dozlatova, nechte vystydnout a pak je rozdrobte do misky. Nakrájejte bagetu na tenké plátky a nechte je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřete stroužkem česneku. Do mixéru rozklepněte syrové vejce, přidejte ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a citronovou šťávu. Pusťte mixér a za chvilku začněte přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký. Kdyby se zdál moc hustý, přidejte trochu vody. Římský salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy. Přidejte slaninu a promíchejte s dresinkem. Případně podle chuti osolte a opepřete. Nakonec salát ozdobte rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypte parmazánem. Na dresink: 1 vejce, 2 ančovičky, 1/2 lžičky worcesterské omáčky, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžíce citronové šťávy, 180 ml rostlinného oleje, sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |29. řijna 2014
dělám podobný, miluji saláty Odpovědět
K.Vladka|13. ledna 2017
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!