Staňte se našimi fanoušky na:

Sladká rýže s tvarohem, mákem a švestkami

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

200 g odpeckovaných švestek 1 sáček varné rýže Do rýže - 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 1 lžička krystalového cukru, oříšek Ramy, 2 lžíce mléka, 1 lžička kukuřičného škrobu, 3 lžíce tvarohu Do máku - 1 žloutek, 1 lžíce krystalového cukru, oříšek Ramy, 100 ml mléka, 1 lžička kukuřičného škrobu, 3 lžíce tvarohu, 50 ml mléka, 1/2 kypřícího prášku do pečiva Na sníh - 2 bílky, 2 lžíce krupicového cukru Pečící formu 25x17 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Žloutek vyšleháme s vanilkovým a krystalovým cukrem, přidáme Ramu a tvaroh. Vmícháme 2 lžíce mléka a škrob. Vyšlehanou směs promícháme s uvařenou rýží, rozprostřeme do formy a poklademe švestkami. Příprava máku - žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme Ramu a tvaroh. Po našlehání vmícháme promíchaný mák se škrobem a práškem do pečiva. Makovou hmotu zředíme mlékem. Řídkou makovou hmotu lžící rozlijeme po švestkách. Připravíme si sníh. Z bílků vyšleháme pevný sníh a pak vsypeme cukr. Šleháme ještě asi 2 minuty. Směs lžící rozdělíme po celém pekáčku a rovnoměrně rozetřeme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 160°C asi 45 minut. Podáváme teplou, studenou můžeme nakrájet na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

betka |30. května 2013
vypadá to moc hezky...vyzkouším Odpovědět
Barficka |29. května 2013
Vyzkouším Odpovědět
Aidel |29. května 2013
Ukládám :-) Odpovědět
pavlinf |29. května 2013
zajímavé Odpovědět
Gogosek |29. května 2013
sladkou rýži mám moc ráda, a vypadá to moc pěkně Odpovědět
Anna1960 |29. května 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!