Staňte se našimi fanoušky na:

Srnčí ragú na víně s kořenovou zeleninou a žampiony

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Srnčí maso odblaníme, zbavíme loje a nakrájíme na větší kostky. Cibuli pokrájíme na plátky, stejně tak, jako všechnu kořenovou zeleninu. Vše dáme do nádoby na rozehřátý olej společně s cukrem, divokým kořením a jalovcem a necháme zprudka orestovat dozlatova. Přidáme srnčí maso, pokrájené na kostky, vložíme nastrouhanou - citronovou kůru,osolíme, opepříme a dál restujeme, tak, aby se nám pěkně promíchaly všechny chutě a vůně koření. Ještě přidáme trochu tymiánu, rajčatový protlak a dál restuje, abychom tak odstranili kyselost protlaku. Tento masový základ podlijeme červeným vínem, s jednou lžící brusinkové džemu nebo kompotu. Přidáme vývar a vše přendáme z nádoby to tlakového hrnce na cca 40 minut. Mezitím si orestujeme na másle na plátky pokrájené žampiony. Když je maso měkké, přidáme orestované žampiony. Ragú zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou ve studené vodě. Hotové srnčí ragú dochutíme solí, pepřem, podle kyselosti - cukrem nebo citronovu štávou podle chuti každého. K srnčímu ragú můžeme podávat brambory nebo knedlík nebo třeba bramborové krokety. Výběr přílohy záleží na každém podle vlastní chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.remkova.7 |17. února 2013
Já se nikdy za žádný nick neschovávám, Ivo!!:-) Odpovědět
Ivulinda(Ivka) |17. února 2013
Ahojky Jani, ty jsi zde jako Jana Remkova? Nebo jak? Odpovědět
Šuldeska |17. února 2013
Dobré. Odpovědět
david.kruml.1 |17. února 2013
hned jdu vytáhnout maso z mražáku. Jen drobnost pod tak dobré maso petří sádlo a ne olej. Do české kuchyně sádlo lidi!!!!!!!!!! Odpovědět
jana.remkova.7 |17. února 2013
Parááda!!!! No, snad budu mít někdy to srnčí, abych mohla vyzkoušet:-)) Odpovědět
Ivulinda(Ivka) |17. února 2013
Ahoj Mirku, zkoušela jsem srnčí poprvé, ale je to dobré, nechat uvařené přes noc a pak další den je to eňo ňuno.. Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Vypadá to moc dobře. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!