Staňte se našimi fanoušky na:

Brabcův šunkový chlebíček

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • vejce natvrdo
  • mletá sladká paprika
  • mletý bílý pepř
  • zelená petrželka
  • parmská šunka (prosciutto) na kornoutky
  • kaviár
  • 3 lžíce brandy
  • 2 dl šlehačky
  • 1/2 kg šunky
  • 12 dkg másla
  • 20 dkg majolky
  • 15 dkg obyčejného rosolu

Pracovní postup:

Na masovém strojku asi 3x umeleme šunku (případně ještě prolisujeme sítem), aby byla pěna obzvlášť jemná. V misce utřeme máslo do pěny a za stálého míchání postupně přidáváme jemně umletou šunku, tekutou šlehačku, brandy, koření a sůl. Směs vyšleháme šlehačem na lehkou a jemnou pěnu. Plechovou formu (např. na biskupský chlebíček) vyložíme pergamenovým papírem, vyplníme čerstvě vyšlehanou šunkovou pěnou a uložíme do ledničky. Ztuhlou pěnu vyklopíme na prkénko nebo drátěnou podložku. Odstraníme papír, přelijeme rosolovou majonézou a necháme znovu ztuhnout. Rosolovou majonézu připravíme tak, že do mísy dáme majolku a za stálého míchání vařečkou přiléváme tekutý studený rosol, který po zchladnutí bude dostatečně tuhý. Až majonéza dostatečně ztuhne, krájíme na plátky silné asi 1 cm. Rozdělíme je na podlouhlou skleněnou mísu, obložíme kornoutky parmské šunky, plněnými rosolem, vejci i kaviárem a ozdobíme zelenou petrželkou. Šunkovou pěnou můžeme plnit natvrdo vařené půlky vajec, paštičky i listové trubičky, lodičky z křehkého těsta a nebo můžeme použít jako pomazánku na chlebíčky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hanik29|24. dubna 2016
1** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!