Staňte se našimi fanoušky na:

Šťáva z růžových plátků

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

200g čerstvých růžových plátků (růže stolisté nebo šípkové), pokapeme citrónovou šťávou a prosypeme třemi lžícemi cukru. Důkladně prohněteme pečlivě umytýma rukama, zakryjeme a dáme do chladničky uležet do druhého dne. Další den plátky zalijeme 1/4 litrem studené vody, promícháme a přivedeme k varu. Po vychladnutí scedíme a vyždímáme. Svaříme se 1/4 kg cukru a se šťávou ze dvou citrónů. Horkou šťávu nalijeme do sklenic, které pevně uzavřeme a otočíme dnem vzhůru (hotové pak můžeme přelít do lahví). Šťávu pijeme s chlazenou vodou nebo sodovkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Bábrle Inka |27. dubna 2014
Sirup z růží DABUR, ani ne 3/4 litru, je k dostání za 175 Kč. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!