Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční oběd 4 - pórková polévka, jehněčí a carpaccio

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ZELENINOVÉ CARPACCIO - předkrm 300g salátové okurky, kedlubnu, 100g hlávkového salátu, svazek pažitky, 6 lžic vinného octa, lžíci hořčice, sůl., pepř, 6 lžic oleje, 40g strouhaného čedaru Okurku a kedlubnu nakrájíme na tenoučké plátky, salát natrháme na kousky, pažitku posekáme. Vinný ocet rozmícháme s hořčicí, osolíme a opepříme. Po částech vmícháme olivový olej, přidáme pažitku a nakonec nastrouhaný čedar, nakonec přelijeme dresinkem. PÓRKOVÁ POLÉVKA - krémová 500g pórku, 3 lžíce másla, 2-3 kostky zeleninového bujonu, sůl, bílý mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, 380ml smetany na šlehání, 2 lžíce růžového pepře Pórek nakrájíme a v horkém másle podusíme 3 minuty. Několik kousků vyndáme a dáme stranou. Do hrnce přilijeme 500ml vody a přivedeme k varu, přidáme kostky bujonu a 10 minut povaříme. Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Smetanu vyšleháme do polotuha a se zbytkem pórkem vmícháme do polévky. Hotovou polévku posypeme růžovým pepřem. JEHNĚČÍ NA BYLINKÁCH - hlavní chod 2kg jehněčí kýty, sůl, pepř, 30g sádla, 4 cibule, 2 stroužky česneku, 3 snítky tymiánu, snítku rozmarýnu, 2-3 lžíce citronové šťávy, 1 a 1/4kg brambor, 1 a 1/4kg karotky, 2 lžíce másla, 30g sezamových semínek, lžíci maizeny Jehněčí maso osolíme a podle chuti opepříme, dáme do pekáče a přelijeme rozehřátým sádlem. Pečeme při vyšší teplotě přibližně 2 hodiny. Cibuli a česnek rozpůlíme, tymián a rozmarýn najemno posekáme. Po cca po hodině pečení přidáme k masu zeleninu i bylinky. Podle potřeby podléváme 200ml vody ochucené citronovou šťávou. Brambory pokrájíme na kostky a ve vroucí osolené vodě vaříme 10 minut. Karotku povaříme v osolené vodě 10-15 minut. Měkké maso vyndáme a udržujeme teplé. Výpek rozehřejeme a propasírujeme přes síto. Zahustíme maizenou a cca 2 minuty povaříme. Omáčku dosolíme a dopepříme. Brambory opečeme dozlatova na rozehřátém másle se sezamovými semínky. Maso přelijeme omáčkou a podáváme s bramborami a mrkví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!