Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka z vepřových kostí

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Vepřovou kost (i) uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě do měkka. 1,5 litru vývaru z kostí přelijeme do jiného hrnce, můžeme i přes síto. Maso z kostí obereme. Brambory oškrábeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru. Mrkev a celer také oškrábeme a nastrouháme na hrubo. Jakmile jsou brambory měkké (asi 10 minut), přidáme celer a mrkev a zavaříme strouhankové knedlíčky. Až knedlíčky vyplavou, tak dáme do polévky prohřát obrané maso, polévku dochutíme solí, nebo tekutým polévkovým kořením. Na talíři polévku bohatě posypeme nakrájenou cibulkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!