Staňte se našimi fanoušky na:

Polévka se slávkami

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očistěte zavřené slávky a odtrhněte vousky. V hrnci na másle opékejte šalotku doměkka; trvá to asi 4 minuty. Přidejte slávky, bobkový list, saturejku a zalijte vínem. Vařte na prudkém ohni, až se mušle otevřou - stačí pár minut; občas potřeste hrncem, aby se promíchaly. Jakmile jsou otevřené, stáhněte z ohně. Vyberte slávky děrovanou naběračkou do mísy a vyhoďte ty, co se neotevřely. Obsah hrnce přeceďte přes husté síto a tekutinu vraťte zpátky. Vývar osolte, opepřete, přidejte šafrán, smetanu a za stálého míchání přiveďte k varu. Slávky rozdělte do misek, zalijte polévkou a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!