Staňte se našimi fanoušky na:

Pomazánky 3 - rychlovky do 20ti minut

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

BYLINKOVÁ 250g tučného tvarohu, 250g zakysané smetany, 1 cibule s natí, svazek pažitky, sůl, drcený kmín Tvaroh našleháme metličkou se smetanou, osolíme a přidáme nasekanou pažitku a cibulku i s natí. Příloha: zeleninové špalíčky a čerstvý tmavý chléb. SÝROVÁ 1/2 hrnku cibule, lžíce másla, 2 rajčata bez slupky a semínek, 1 zelená a 1 červená chilli paprička, 1 a 1/2 šálku čedaru, trocha mléka, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, lžička soli Nadrobno nasekanou cibuli osmažíme na másle doměkka, přidáme česnek, na kostičky nakrájená rajčata (oloupaná a bez semínek), papriku, chilli papričky nakrájené nadrobno a sůl. Vaříme odkryté cca 10 minut, přidáme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud se sýr úplně neroztaví. Pokud je pomazánka příliš hustá, zředíme ji mlékem. Příloha: tortillové chipsy nebo bageta. ŠPENÁTOVÁ 250g žervé, šálek smetany 33%, šálek spařeného čerstvého špenátu, stroužek česneku, menší cibule, snítka čerstvého tymiánu nebo lžička sušeného Špenát zbavíme stonků a spaříme v horké vodě. Smetanu ušleháme do polotuha a smícháme s krémovým sýrem. Špenát vymačkáme a nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme a vše přidáme k sýrovému základu, dosolíme a dochutíme tymiánem. Příloha: bagety nebo krekry.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Kortha |21. června 2016
Super Odpovědět
najkuchtickalenka |21. dubna 2016
oblubene Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!