Staňte se našimi fanoušky na:

Pařížské rohlíčky tety Jitky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky vyšlehat se solí dotuha. Nádobu postavit do vodní lázně a do sněhu po lžících zašlehat moučkový cukr, sníh odstavit, zlehka do něj vmíchat ořechy a prosátou mouku. Vychladlou hmotu přendat do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech s pečícím papírem nastříkat rohlíčky. Sušit na 120°C cca 60 minut. Ve vodní lázni vyšlehat žloutky s vejcem, cukrem a kakaem, změklé máslo utřít s moučkovým cukrem. Po částech zapracovat krém, ten pak nastříkat na upečené korpusky a nechat v chladu zatuhnout. Namočit do rozpuštěné tmavé čokládové polevy a nechat zaschnout. Papírovým kornoutkem je přestříkat bílou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Yvajs |18. prosince 2013
uloženo Odpovědět
Monique |15. prosince 2013
ukládám si Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!