Staňte se našimi fanoušky na:

Paštika z drůbežích jater s vínem a brusinkami

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Játra pečlivě očistíme od blanek, opláchneme a osušíme. Nakrájíme je na menší kousky a přendáme do misky. Zalijeme vínem a necháme marinovat alespoň 5 minut. Slaninu nasekáme na kostičky a orestujeme na pánvi. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky. Oboje přidáme ke slanině a ještě chvilku necháme restovat. Játra vyjmeme z vína, lehce je osušíme a přidáme do pánve. Opečeme je ze všech stran. Podlijeme je několika lžícemi vína, ve kterém jsme je marinovali. Přidáme bobkový list a hrubě drcený pepř. Játra podusíme asi 10 minut (podle potřeby podléváme dalším vínem). Nakonec je osolíme a odstraníme bobkový list. Játra nahrubo umixujeme a necháme vychladnout. Ve vodě nabobtnalé brusinky scedíme a vmícháme do vychladlé pašitky. Paštiku rozdělíme do jednoporcových misek a necháme nejlépe přes noc ztuhnout v lednici.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!