Staňte se našimi fanoušky na:

Paštika z kachních jater

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Cibuli nakrájíme nahrubo a opékáme na pánvi na kousku másla. 2) Kuřecí krky osolíme a opepříme a přidáme je k cibuli. Opečeme je ze všech stran. 3) Opečené krky zalijeme vínem a doplníme vodu tak, aby byly krky potopené. Poté dusíme doměkka. 4) Podusené krky obereme. Maso nakrájíme na hrubší kousky. Tyto vysypeme zpátky do pánve. Kdo chce mít ve výsledné paštice i větší kousky masa, může si pár kousků krků nechat stranou. 5) Kachní játra narychlo osmažíme na oleji (tak ,aby vnitřek zůstal syrový). 6) Všechno necháme vychládnout. 7) Poté vývar smícháme s játry, přidáme smetanu, máslo a vejce a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Osolíme, opepříme podle chuti. Nyní můžeme přidat maso z krků, pokud jsme si ho odložili. 8) Dno formy na paštiku vyložíme anglickou slaninou a plníme směsí, kterou jsme si připravili. 9) Vaříme v parním hrnci na 30 minut. Poté necháme do druhého dne odležet. Podáváme s pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |8. března 2016
super Odpovědět
sonizna |6. června 2014
Do paštiky můžeme přimíchat ještě bylinky (tymián). K podávání se výborně hodí brusinky. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!