Staňte se našimi fanoušky na:

Pečená husa s nádivkou a zeleninou

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Husu zevnitř i zvenčí důkladně nasolíme a opepříme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, sušené houby namočíme do 200ml studené vody, necháme okapat (vodu zachytíme) a nahrubo rozkrájíme. Všechno smícháme, osolíme, opepříme a směsí naplníme husu - otvor pevně sešijeme, křídla a stehna svážeme a pečeme v horké troubě cca 3 hodiny. Podléváme vodou, později přeléváme vypečenou šťávou a tuk odebíráme. Mrkev nakrájíme na kolečka a 15 minut povaříme ve 1/4l osolené vody. Žampiony rozpůlíme a asi 5 minut opékáme v horkém tuku, osolíme a opepříme, zředíme vodou z hub i z mrkve, smetanou a drůbežím vývarem; 2 minuty vaříme při vyšší teplotě. Přimícháme jíšku a krátce povaříme, pak přidáme mrkev, dochutíme solí, pepřem a medem. Husu naporcujeme a podáváme se zeleninou, houbami a nádivkou, nakonec posypeme majoránkou (nebo ozdobíme snítkou čerstvé).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!