Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodová pizza

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do teplejší vody nasypeme krupicový cukr a necháme ho rozpustit,pak do ní rozdrobíme droždí. Mísu zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mouku nasypeme do mísy, smícháme s kváskem, olejem a solí, zaděláme těsto, znovu přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Těsto vyválíme s přendáme na vymazaný obdélníkový plech asi 30x40 cm. Nahoru rozetřeme tvaroh smíchaný s krupicovým cukrem a přidáme nakrájené jahody. Nakonec pizzu posypeme drobenkou - 3 lžíce polohrubé mouky a 3 lžíce moučkového cukru nasypeme do misky a přidáme 1,5 lžíce povoleného másla, pak rozemneme mezi prsty na drobenku. Pizzu pečeme na 200°C do zrůžovění okrajů, hotovou nakrájíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!