Staňte se našimi fanoušky na:

Pikantní krůtí plátky

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze lžíce oleje, kečupu, hořčice a muškátového květu umícháme kasičku, kterou plátky z obou stran důkladně potřeme. Necháme odpočinout v chladnu 1 hodinu. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a na něm plátky zprudka opečeme. Přidáme cukr, který po chvíli začne karamelovat. Jakmile nabyde světle hnědého odstínu, odstavíme pánev z ohně a necháme prochladnout. Karamel sice ztvrdne, ale to nevadí. Prochladlé maso přemístíme do pekáčku nebo mísy z varného skla, podlijeme horkou vodou a dáme péci do předehřáté trouby. Jakmile je maso měkké, zakápneme šťávu octem a podáváme s vařenou rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

honzíček |27. května 2013
oo)) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!