Staňte se našimi fanoušky na:

Pikantní nakládané okurky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 5 bobkových listů
  • 4 snítky kopru
  • 8 kuliček nového koření
  • 20 kuliček celého pepře
  • 160 g cukru krupice
  • 50 g soli
  • 2 lžíce hořčičného semínka
  • 1/2 l octa
  • 1,5 l vody
  • 2 cibule
  • 6 feferonek
  • 2 mrkve
  • 2-2,5 kg okurek nakládaček

Pracovní postup:

Okurky důkladně omyjte kartáčkem a nechte okapat. Vodu, ocet, sůl, cukr a koření dejte do hrnce, přiveďte k varu a povařte 5 minut. Hotový nálev nechte vychladnout. Mrkev a cibuli očistěte, opláchněte a nakrájejte na kolečka. Feferonky omyjte, kopr opláchněte a vytřepejte vodu. okurky naskládejte do čistých sklenic a proložte je cibulí, mrkví, feferonkami a koprem. Zalijte nálevem a dobře uzavřete víčkem. Sterilujte 20 minut při 80°C, zavařené sklenice vyndejte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Renata 9 |27. dubna 2014
super Odpovědět
Dědeček Hříbeček |25. dubna 2014
Rozpis je na 6 sklenic po 750 ml. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!