Staňte se našimi fanoušky na:

Plněné kapsy z domácího listové těsto

Autor receptu: aimynka (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Půl mouky dáme do mísy. Do toho nakrájím právě vytažené z lednice na kostičky máslo a rostlinný tuk a zasypeme druhou půlkou mouky. Kostičky obalíme v mouce. Do vody přidáme trošku citrónové šťávy. Citrónovou vodu nalijeme do mísy. Promícháme a nožem krájíme. Až ze směsy neteče voda. Dáme na vál a ještě krájíme. Podsypeme trovhou mouky a vyválíme obdélník 3 : 1. Horní a spodní třetinu přeložíme do středu. Válečkem lehce přejedem a spojíme jím okraje. Zabalíme do fólie a dáme cca na 30 min vychladit. Pak vyválíme otočené o 90st. opět na obdélník 3:1, opět přeložíme, lehce přejedeme válečkem, kraje spojíme a dáme zase na 30 min. vychladit. Postup opakujeme ještě 2 krát. Před konečným použitím necháme alespoň 30 min vychladit. Těsto rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu ještě odložíme do ledničky. Z první poloviny vyválíme těsto cca 1,5 - 2 mm vysoké. Těsto rozkrojíme na díly dvojnásobné než chceme kapsičky. Do první poloviny obdélníčku blíže ke středu dáme kečup nebo hořčici, položímě nějakou uzeninu, na ni cibuli nebo pórek a na závěr sýr, co máme rádi. Stejné těsto můžeme použít na cokoliv, samozřejmě i na sladko.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |17. června 2013
to může být dobré, vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!