Staňte se našimi fanoušky na:

Pravá Neapolská pizza

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dobře rozmícháme droždí s vlažnou vodou, přidáme olivový olej, sůl a nakonec prosátou hladkou mouku. Zaděláme pevné vláčné těsto a rozdělíme ho na 4 části, zabalíme do fólie a necháme přes noc (nebo aspoň 12 hodin) rozležet v lednici. Loupaná rajčata rozmixujeme dohladka, ochutíme solí, olivovým olejem a cukrem. Vyndáme těsto a na plechu potřeném olejem je roztáhneme na placku, tu potřeme rajčatovou omáčkou, ozdobíme plátky mozzarelly a zakápneme olivovým olejem. V předehřáté troubě pečeme na maximum několik minut (podle výkonu trouby), dokud nebudou okraje zlaté. Bazalkové listy přidáme až v závěru, aby tepelnou úpravou neztratily barvu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!