Staňte se našimi fanoušky na:

Balzamikové brambory s olivami

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory důkladně omyjte pod tekoucí vodou, dejte je do vroucí osolené vody a asi 8 minut povařte. Slijte a nechte okapat, pak je podélně rozpulte. Olivový olej rozehřejte na velké pánvi a přidejte brambory. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a přimíchejte do brambor. Za občasného míchání opékejte asi 10 minut. Rajčata omyjte, osušte, rozpulte a přisypejte k bramborám, přidejte olivy. Společně opékejte asi 2 minuty. Podlijte octem a vývarem, osolte a okořeňte, důkladně promíchejte a poduste ještě asi 2 minuty. V menším kastrolku rozehřejte olej, dejte do něj omyté a osušené bazalkové listy a opečte je dokřupava. Na papírové utěrce je zbavte přebytečného oleje. Balzamikové brambory podávejte s opečenými bazalkovými listy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |1. prosince 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!