Staňte se našimi fanoušky na:

"Kávová zrna"

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na těsto: 300g hl.mouky, 240g másla, 120g mlet.vlaš.ořechů, 120g moučk. cukru Do prosáté mouky přidat mleté ořehy, cukr, změklé máslo a vypracovat těsto, nechat v lednici asi 30 minut odpočinout. Na kávovou hmotu: 250g moučk.cukru, 100g másla, 1 žloutek, 60g mlet.vlaš.ořechů, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 50g čokolády na vaření, 50ml uvařené silné kávy, džem podle chuti Do mísy dát máslo, cukr, žloutek, ořechy, kakao,rum a zalít trochou silné kávy. Vypracovat tužší dobře tvarovatelnou hmotu (pokud je řídká, zahustit ještě ořechy nebo rozdrobenými piškoty). Na pomoučeném válu vyválet těsto na tenkou placku a kulatou formičkou vykrájet malá kolečka. Dát naplech a péct na 180°C dozlatova. Po upečení nechat vychladnout a kolečka potřít džemem. Z kávové hmoty vytvarovat zrna a tupou hranou příborového nože do každého zrna vytlačit rýhu. Zrba namočte do poloviny v rozpuštěné čokoládě. Pak zrna položit na připravená kolečka a nechat ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |4. prosince 2014
ukládám Odpovědět
Estrella |4. prosince 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!