Staňte se našimi fanoušky na:

Rozbíf

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Rozbíf připravujeme z dobře odleželého kusu hovězí roštěnky o minimální hmotnosti 1 kg.(Néjlepé maso rozležené 30 dní po porážce).Maso odblaníme,osolíme,potřeme mletým pepřem,olejem a necháme3 dni odležet na chladném místě.Před přípravou je rukou naklepeme a prohněteme,prudce opečeme v rozehřátém sádle ze všech stran a potom pečeme ve vyhřáté troubě 30-60 minut bez podlévání.Po 30 minutách je rozbíf krvavý.po 60 minutách je důkladně propečený.Upečený rozbíf nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a podáváme s různými omáčkami nebo zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!