Staňte se našimi fanoušky na:

Ravioli nasladko

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 500g mouky, 100g cukru, 100g másla, 1 žloutek, semínka z 1 vanilkové lusku, špetka soli, 200ml mléka NÁPLŇ: 400g ricotty, 100g moučkového cukru, kůra z 1 pomeranče, 1 žloutek, semínka z 1 vanilkového lusku, 1/2 lžičky mleté skořice, 100g čokoládových peciček, kůra z 1 citronu Do velké mísy dáme mouku s cukrem, nakrájeným změklým máslem, vanilkou a špetkou soli. V další misce rozmícháme žloutek s mlékem a směsí začneme zadělávat těsto. Mléko přidáváme do mouky postupně a hněteme těsto tak dlouho, dokud se vše dobře nespojí. Hladké jednolité těsto zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu odpočívat v chladu - NE V LEDNICI! K ricottě přidáme moučkový cukr, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru, žloutek, vanilku a skořici, všechno promícháme. Nakonec vmícháme čokoládové pecičky. Těsto vyválíme na tenký plát vysoký 1 mm a nakrájíme na obdélníčky (můžeme i čtverečky) asi 10x20 cm. Okraje potřeme bílkem a na jednu stranu obdélníku dáme lžíci ricottové náplně. Raviolu přiklopíme k sobě a stiskneme, aby držely u sebe. Rozpálíme potřebné množství oleje na 180-200°C a smažíme v něm ravioly vždy po třech (čtverečků dáme víc) asi 3 minuty, až budou zlatavé a křupavé. Hotové ravioli necháme okapat na papírové utěrce a nakonec pocukrujeme. Ravioli můžeme skladovat maximálně 1 den. Ravioli můžeme posypat i skořicí, polít rozehřátou čokoládou, přidat šlehačku nebo ovoce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!