Staňte se našimi fanoušky na:

Rajčatové čatný

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Nízkokalorické
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupejte rajčata, rozmačkejte je se 4 polévkovými lžícemi vody a nechte stranou. V hrnci rozehřejte ghí a přidejte hořčičná semínka. Když semínka přestávají prskat přidejte dalších šest koření spolu se zázvorem a asi 1 minutu je smažte. Potom do hrnce přidejte rajčata spolu s asafoetidou a solí. Zamíchejte dřevěnou vařečkou, přiklopte a vařte při nízké teplotě 20 až 30 minut. Zpočátku míchejte občas, a později, když čatný houstne, míchejte stále častěji, dokud se nevyvaří všechna voda. Potom vmíchejte cukr a zesilte plamen. Míchejte ještě 5 minut, dokud čatný nezíská podobu husté omáčky. Odstraňte hřebíčky, bobkové listy a skořicovou kůru. Můžete podávat jako polevu na chuťovky nebo pro zvýraznění hlavního jídla.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sojka30 |23. ledna 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!