Staňte se našimi fanoušky na:

Rajská omáčka s červeným vínem

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět. Na ní opečeme maso ze všech stran.
  2. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Necháme stranou.
  3. K cibuli přidáme pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček, tymián a skořici a chvíli restujeme.
  4. Poté zasypeme cukrem a opečeme dohněda. Poté zalijeme konzervami rajčata a rajčatovým protlakem, zamícháme, vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme 1,5 h doměkka.
  5. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, vínem, cukrem a solí, dohustěte jíškou dle potřeby.
  6. Propasírujeme, přidáme lžíci másla, ještě chvíli povaříme a máme hotovo.

Něco navíc:

Podáváme nejlépe s domácím knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |9. března 2016
super Odpovědět
objev |21. srpna 2014
Dík za tip - zkusím. Odpovědět
sonizna |18. srpna 2014
Jak poznat suché a polosuché víno? Víno může být roztříděno do tří kategorií: stolní víno je nejnižší kategorií (alespoň 11° cukernatosti – dělíme ho podle cukru dále na suchá 4 g/l, polosuchá 4-12 g/l, polosladká 15-45 g/l a sladká nad 45 g/l). Další kategorií je jakostní víno – u toho je aspoň 15° cukernatosti, na etiketě je odrůda a název vinařské oblasti. Nejvyšší kategorií jsou vína přívlastková – tato vína nesmí být přislazována, veškerá sladkost pochází z hroznů. Přívlastková vína můžeme rozdělit na kabinet (cukernatost nad 19°), pozdní sběr (cukernatost nad 21°) a výběr z hroznů (cukernatost nad 24°). Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!